ДПС запустить бота, який буде нагадувати про податки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПС запустить бота, який буде нагадувати про податки

Казна та Політика
620
Державна податкова служба у листопаді планує запустити tax-сервіс бот у соцмережах, за допомогою якого платники податків зможуть отримати інформацію про стан своїх розрахунків, результати обробки документів та нагадування про необхідність подання звітності чи сплату податків.
Про це на онлайн-брифінгу про нові цифрові можливості для бізнесу в Україні сказав голова Державної податкової служби Олексій Любченко.
«У листопаді ми запускаємо tax-сервіс бот через месенджер, телеграм та вайбер. На першому етапі буде можливість отримати стан розрахунків з бюджетом, реєстраційні і облікові дані, повідомлення про результати обробки документів, а також нагадування про необхідність подання звітності та сплати податків. На другому етапі – перехід до сплати податків у два кліки і власне оповіщення про виникнення податкового боргу. Наразі цей бот тестується», – сказав Любченко.
Він нагадав, що Державна податкова служба у два способи може надати адміністративні послуги – або у центрах обслуговування платників податків, або в електронному вигляді.
«У минулому році ми мали 4,2 млн адмінпослуг, які надавалися в центрах обслуговування. На сьогодні кількість зменшилась до 3,7 млн, і це говорить про те, що люди активно освоюють цифрові технології», – зауважив керівник ДПС.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас