Вчені створили робота-кота для служб порятунку (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили робота-кота для служб порятунку (відео)

Технології&Авто
395
Військові й рятувальні служби все частіше використовують роботів. Як виявилося, найпростіше скинути такий механізм в епіцентр подій з повітря. Довгий час інженери ламали голову над тим, як зробити так, щоб пристрій приземлявся безпечно. Схоже, робоче рішення вже знайдено.
Доставка робота у віддалені райони повітрям займає набагато менше часу, ніж наземне транспортування. Крім того, бувають ситуації, коли просто немає можливості потрапити у потрібне місце звичайним шляхом, повідомляє Slashgear.
Раніше службам доводилося стикатися з відмовою техніки через проблеми внаслідок приземлення. Робот під назвою AGRO, розроблений інженерами Військової академії США у Вест-Пойнті, дозволяє вирішити проблему безпечного приземлення раз і назавжди.
Кожне колесо робота рухається незалежно завдяки власним електродвигунам. Це дозволяє підвищити маневреність і мобільність пристрою. Під час скидання інерційний блок фіксує падіння, запускаючи спеціальний механізм, що дозволяє кожному колесу обертатися під різними кутами і швидкостями. Це створює обертальний момент, що у кінцевому підсумку приводить до приземлення на всі чотири колеса, подібно до того, як коти завжди приземляються на лапи.
За матеріалами:
Телеканал новин 24
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас