Хто з батьків може отримати цифрове свідоцтво про народження дитини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хто з батьків може отримати цифрове свідоцтво про народження дитини

Особисті фінанси
3509
Батьки 7 млн дітей віком до 14 років можуть сформувати цифрове свідоцтво про народження дитини у мобільному застосунку Дія 2.0.
Про це заявив Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає пресслужба Мінцифри.
“Ми запустили цифрове свідоцтво про народження у мобільному застосунку Дія. Це – можливість для обох батьків більше не переживати за наявність паперової копії документа. Адже воно має таку саму юридичну силу, як і його паперовий аналог. Для того, щоб його отримати, потрібно просто оновити застосунок Дія”, – прокоментував Михайло Федоров.
Коли можна застосовувати цифрове свідоцтво про народження:
  • для поїздок Україною;
  • отримання банківських, медичних, освітніх послуг та інших.
Як отримати цифрове свідоцтво про народження:
  • встановити або оновити мобільний застосунок Дія;
  • далі обрати “Додати Свідоцтво про народження дитини” та ввести серію й номер документа.
Так свідоцтво про народження з’явиться у смартфонах батьків.
Крім того, у мобільному застосунку Дія 2.0 доступна функція шерингу – можливість ділитися цифровими копіями документів. Так, батьки дитини зможуть не носити із собою паперової версії свідоцтва про народження. А за необхідності шерити цифрову копію документа.
Важливо, що цифрове свідоцтво про народження в Дії має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог. Якщо ж раптом цифрового свідоцтва не прийняли, необхідно відразу ж звернутися до служби підтримки Дії.

Довідка Finance.ua:

  • 23 вересня Кабінет Міністрів України затвердив постанову № 911, якою легалізував використання цифрового свідоцтва на рівні з паперовим. Також постановою визначено можливість передавання цифрового свідоцтва про народження у вигляді електронних копій.
  • Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступний рік стане початком входження країни у режим “пейперлес”. Це стосуватиметься всіх державних органів.
  • Мінцифри підготувало постанову про впровадження послуги з прописки для усіх категорій населення на порталі “Дія” та планує запустити пілотну версію для обмеженої кількості українців до кінця року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас