Жодних паперів: Україна перейде у режим "пейперлес" у 2021 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Жодних паперів: Україна перейде у режим "пейперлес" у 2021 році

Казна та Політика
2311
Президент України Володимир Зеленський заявив, що наступний рік стане початком входження країни у режим “пейперлес”. Це стосуватиметься всіх державних органів.
Про це він заявив під час виступу у парламенті.
“2021-й рік стане початком входження країни у режим “пейперлес”. Жодних паперів. Це стосується всіх державних органів, і що найважливіше – жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців, необхідних для отримання державних послуг”, – сказав Зеленський.
Зеленський зазначив, що мета влади на найближчі роки – 100% відсотків державних послуг онлайн.
“А на наступних президентських виборах громадяни повинні мати можливість за бажанням голосувати в інтернеті”, – додав Зеленський.
Також Зеленський зазначив, що вже 26 млн українців можуть користуватися додатком Дія, в якому є цифровий паспорт, посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.
Крім того, Президент нагадав, що дозвіл на будівництво в Україні можна отримати в електронному кабінеті забудовника, без участі чиновника.
За словами Зеленського, Україна продовжує працювати над створенням віртуальної економічної зони ДіяCity зі спеціальним податковим, фінансовим і правовим режимом для IT-компаній. За словами Зеленського, цей проект забезпечить розвиток креативного бізнесу і залучення іноземних інвестицій.

Довідка Finance.ua:

  • Мінцифри підготувало постанову про впровадження послуги з прописки для усіх категорій населення на порталі “Дія” та планує запустити пілотну версію для обмеженої кількості українців до кінця року.
  • З моменту запуску 5 жовтня оновлену версію мобільного додатку Дія 2.0 вже встановили 1 млн українців.

Що таке додаток «Дія» та як ним користуватися

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас