Валютний ризик для українських банків зріс до рекордних рівнів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Валютний ризик для українських банків зріс до рекордних рівнів

Кредит&Депозит
1597
Ключовим ризиком для кредитних менеджерів українських банків у ІІІ кварталі 2020 року виявився валютний – майже 40% банків наголосили на його зростанні. Таких високих значень валютний ризик набував лише в момент запровадження карантинних обмежень та в кризовому 2014 році.
Про це йдеться у “Опитуванні про умови банківського кредитування” Національного банку України за ІV квартал 2020 року.
Як зазначається в огляді, банки очікують посилення валютного ризику в наступному кварталі.
Валютний ризик для українських банків зріс до рекордних рівнів
За даними опитування, на зростання кредитного ризику вказала лише третина банків. Процентний ризик та ризик ліквідності, на думку банків, знизилися.
“Банки очікують посилення валютного ризику в наступному кварталі. Очікування реалізації інших ризиків помірні”, – йдеться в документі.
Опитування проводилося з 17 вересня до 8 жовтня 2020 року серед кредитних менеджерів 24 банків. Відповіді надали всі респонденти, їхня частка в загальному обсязі активів банківської системи становить 90%. Результати опитування відображають думку респондентів і не є оцінками чи прогнозами НБУ. Дані звіту містять оцінку стану банківського кредитного ринку в ІІІ кварталі та очікувань на ІV квартал 2020 року.

Довідка Finance.ua:

  • У листопаді вартість американської валюти в Україні коливатиметься в межах 28,5-28,8 грн/$. Так, валюта може додати в ціні близько 20-30 копійок. Однією з основних причин, зазначає аналітик Єгор Комов, є нова хвиля пандемії коронавірусу.
  • Ситуація з курсом гривні зараз є стабільною і прогнозованою. Останнім часом населення не чинило тиску на вартість іноземної валюти. Про це заявив член Ради Національного банку України Василь Горбаль.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас