"Єдине вікно" на митниці спростили: Кабмін запровадив нові інструменти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Єдине вікно" на митниці спростили: Кабмін запровадив нові інструменти

Казна та Політика
456
У середу, 21 жовтня, Кабмін ухвалив постанову про використання механізму “єдиного вікна” для міжнародної торгівлі, розроблену Мінфіном.
Про це повідомила пресслужба Міністерства фінансів.
“Документ сприятиме зменшенню можливостей для корупції, адже всі дії митників реєструються в електронній системі. Це ще один крок України в напрямку інтеграції в Європейський Союз”,-прокоментував прем’єр-міністр Денис Шмигаль в Telegram.
Постанова затверджує порядок взаємодії між декларантами, їхніми представниками, іншими зацікавленими особами та митними органами, іншими державними органами, установами та організаціями, уповноваженими на здійснення дозвільних або контрольних функцій з переміщення товарів, транспортних засобів комерційного призначення через митний кордон України, з використанням механізму “єдиного вікна”.
Документ ухвалено з метою приведення у відповідність до Митного кодексу Порядку взаємодії з використанням механізму “єдиного вікна” між декларантами, митними органами та іншими державними органами на заміну чинному порядку.
“Постановою вводяться нові інструменти електронної взаємодії з використанням механізму “єдиного вікна” між бізнесом, митними та іншими державними органами. “Єдине вікно” митниці розпочало свою роботу чотири роки тому, що суттєво спростило ведення ЗЕД. На сьогодні 100% імпортних операцій здійснюється за допомогою цього веб-сервісу”, – зазначили в Міністерстві.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас