Щотижня в Китаї з’являються п’ять нових доларових мільярдерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щотижня в Китаї з’являються п’ять нових доларових мільярдерів

Світ
5395
За даними Reuters, число нових мільярдерів в Китаї зростає рекордними темпами, незважаючи на удари, завдані економіці через пандемію COVID-19.
Список Hurun China Rich 2020 також показує прискорений перехід Китаю від традиційних секторів, таких як виробництво і нерухомість, до е-комерції, фінансових технологій та інших нових економічних галузей.
Джек Ма, засновник Alibaba, утримує перше місце третій рік поспіль, його особистий статок підскочив на 45% до $58,8 млрд частково через майбутнє IPO фінтех-гіганта Ant Group.
Очікується, що Ant збільшить кількість багатіїв, провівши найбільше IPO в світі, оскільки компанія планує залучити близько $35 млрд за рахунок подвійного лістингу в Шанхаї і Гонконзі.
За словами очільника Hurun Report Руперта Хогеверфа, сукупне багатство людей зі списку Hurun China Rich – з межею індивідуального багатства в 2 млрд юанів ($299,14 млн) – становить $4 трлн, що перевищує річний валовий внутрішній продукт (ВВП) Німеччини.
В цьому році було створено більше багатства, ніж за попередні п’ять років разом узятих: багатії Китаю збагатіли на $1,5 трлн, що приблизно вдвічі менше ВВП Великобританії.
У заяві Хогеверфа йдеться, що в результаті бурхливого зростання фондових ринків і хвилі нових лістингів щотижня в Китаї з’являлися п’ять нових доларових мільярдерів.
«Світ ще ніколи не бачив такої кількості мільярдів, створених за один рік. Китайські підприємці домоглися більшого, ніж очікувалося. Незважаючи на COVID, вони досягли рекордного рівня», – йдеться в повідомленні Hurun Report.
Згідно окремої оцінки PwC і UBS, тільки мільярдери в США володіють більшим сукупним багатством, ніж мільярдери материкового Китаю.
Reuters наголошує, що Китай прискорив реформи ринку капіталу, щоб допомогти постраждалій від вірусу економіці прискорити реструктуризацію економіки і фінансувати «технологічну війну» зі Сполученими Штатами.
Щоб прискорити первинне публічне розміщення акцій (IPO), регулюючі органи запустили систему IPO в американському стилі на шанхайському ринку STAR в стилі Nasdaq і на ChiNext в Шеньчжені. Лістинг китайських компаній в Гонконзі і на Nasdaq також сильно вплинув на долю засновників компаній.
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас