Дефіцит бюджетів країн єврозони досягне 1 трлн євро — FT — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дефіцит бюджетів країн єврозони досягне 1 трлн євро — FT

Світ
313
Сукупний дефіцит бюджетів 19 країн Єврозони наблизиться до 1 трлн євро за підсумками поточного року через великі витрати держав на подолання коронакризи.
Про це пише Financial Times.
Підрахунки видання ґрунтуються на проектах бюджетів держав єврозони, які були опубліковані на сайті Єврокомісії. Згідно з цими документами, сукупний дефіцит в поточному році складе 976 млрд євро, або 8,9% ВВП.
Відзначається, що цей показник майже в 10 разів перевищить торішній, і в рівно в 10 разів прогноз Єврокомісії на поточний рік.
Виходячи з бюджетних планів, в 2021 році сукупний дефіцит знизиться до трохи менше 700 млрд євро, або 6% ВВП.
Дефіцит бюджетів країн єврозони досягне 1 трлн євро — FT
За даними Європейського центрального банку, попередній пік дефіциту єврозони припав на початок 2010 року, коли дефіцит бюджету зріс до 6,6% ВВП. Зрослі в результаті цього державні запозичення заклали грунт для боргової кризи в єврозоні.
Відзначається, що в даний час немає сигналів про те, що інвестори стурбовані великими державними витратами або високим борговим навантаженням країн єврозони. Вартість запозичення навіть для таких країн, як Італія і Греція, минулого тижня впала до рекордно низького рівня в зв’язку з реалізованою ЄЦБ програмою викупу держоблігацій.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас