Нові карантинні обмеження посилюють невизначеність в економіці єврозони - Лагард — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нові карантинні обмеження посилюють невизначеність в економіці єврозони - Лагард

Світ
345
Голова Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард вважає, що нові обмеження, пов’язані з пандемією коронавірусу, які зараз впроваджуються в країнах Європи, додадуть невизначеності для підприємств та домогосподарств.
Тож урядам, на її думку, необхідно продовжувати послаблену фіскальну та монетарну політику. Про це повідомляє агенція Reuters.
Нові обмеження щодо повсякденного життя в зоні євро, пов’язані з пандемією коронавірусу, посилюють економічну невизначеність, підкреслюючи необхідність продовження впровадження полегшеної фіскальної та монетарної політики, заявила в неділю Лагард.
“Зрозуміло, що як фіскальна підтримка, так і підтримка грошово-кредитною політикою мають залишатися в дії стільки часу, скільки це необхідно”, – додала вона.
Як відомо, економіка єврозони може скоротитися на 8-12% цього року на тлі негативного впливу пандемії коронавірусу COVID-19. Про це Лагард заявила в ході онлайн-виступу на заході для молоді, організованому Європейським парламентом. Вона зазначила, що «м’який» сценарій прогнозу розвитку економіки протягом 2020 року, згідно з яким зниження ВВП єврозони складе 5%, «вже застарів».
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас