Міжбанк: тенденції початку тижня продовжаться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міжбанк: тенденції початку тижня продовжаться

Валюта
567
Вівторок на валютному ринку продовжить тенденції початку цього тижня, і ключовим мотиватором для учасників міжбанку залишиться необхідність розрахунків з бюджетом.
За нашими даними, частина дуже великих клієнтів (у тому числі і держкомпаній) ще не повністю закрила свої борги перед державою. Враховуючи, що штрафні санкції за несвоєчасну сплату податків значні – компаніям сьогодні треба максимально закрити це завдання. Дефіцит гривні у бізнесу зберігається, і для його покриття клієнти продовжать активно продавати валюту. Зростання пропозиції на міжбанку завжди підтримує нацвалюту і формує непогану статистику торгів. За прогнозами, 20 жовтня обсяг операцій складе до $160-210 млн при здійсненні до 480-690 угод.
Крім цього, сьогодні аукціон Мінфіну України з розміщення ОВДП. Після консультацій з первинними дилерами чиновники переграли перелік пропонованих паперів і залишили тільки гривневі ОВДП на 98 і 343 дні і доларові – на 1 рік. Останнє деяке збільшення прибутковості за гривневими паперами було позитивно сприйнято ринком, і обсяги продажів на останньому аукціоні 13 жовтня зросли до 6 млрд гривень. Цього разу Мінфін також сподівається на зростання попиту на облігації. І якщо в гривні покупцями залишаться в основному місцеві гравці, то за доларовими очікуються і купівлі нерезидентів. У будь-якому разі, сьогодні і завтра (в день розрахунків за куплені облігації) – це вплине на поведінку ресурсного і опосередковано – валютного ринків. За нашими прогнозами, з урахуванням скорочення “набору” пропонованих на аукціоні облігацій, Мінфін України зможе продати облігацій в еквіваленті до 2,6-3,8 млрд гривень.
При надлишку пропозиції долара на міжбанку – Нацбанк постарається вийти на ринок з його викупом. Але навіть вчорашні результати торгів показують, що клієнти поки що в основному самі викуповують всю пропозицію, і на великі обсяги поповнення резервів за рахунок бюджетного періоду жовтня ми б не розраховували. Тим більше, що нерезиденти продовжують викуповувати частину валютної пропозиції, що знижує можливості регулятора щодо скупки долара навіть в моменти його ситуативного надлишку на торгах.
Залежність міжбанку від курсових завдань і поведінки найбільших гравців збережеться, а завдяки продовженню на міжнародних ринках ралі по парі євро/долар – у спекулянтів збережеться чудова можливість на цьому заробити і на парі євро/гривня. За вчора євровалюта зросла майже на чверть гривні, і це ще явно тільки початок курсових ралі перед виборами в США.
Курси міжбанку, за прогнозом на 20 жовтня, будуть в межах: долар – коридор 28,30 – 28,50 гривень, євро – коридор 33,10 – 33,60 гривень.
Курс долара на міжбанку – графік:
Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США – 28,37 / 28,39
Євро – 33,43 / 33,45
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас