Міністр фінансів стверджує, що Україна виходить із кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Міністр фінансів стверджує, що Україна виходить із кризи

Казна та Політика
489
Є підстави вважати, що Україна поступово виходить із кризи.
Про це повідомив Урядовий портал із посиланням на інтерв’ю високопосадовця виданню Mind.
Надходження ПДВ у травні-вересні 2020-го збільшено у півтора раза, у порівнянні з відповідним періодом 2019-го. Податкова ефективність з ПДВ зросла з 2,65% у квітні цього року до 3,4% – у червні.
«Завдяки виконанню доходів податковою і митницею ми надолужуємо відставання у дохідній частині. Це 44,2 мільярда гривень на початок травня. Зараз скоротили цю «дірку» до 10 мільярдів гривень, а до кінця 2020 року її взагалі закриємо», – вважає Марченко.
Міністр назвав цю позитивну динаміку результатом, зокрема, боротьби з тіньовими схемами зі сплати ПДВ і фіктивного податкового кредиту та позитивні зміни в роботі Державної митної служби, яка «четвертий місяць поспіль виконує місячний розпис надходжень».
Раніше цього місяця Міністерство економічного розвитку і торгівлі заявило, що обсяги падіння внутрішнього валового продукту України почали скорочуватися у липні.
Також у жовтні Світовий банк, слідом за Європейським банком реконструкції і розвитку, погіршив свій попередній прогноз падіння ВВП в Україні. Згідно з новим прогнозом, у 2020 році українська економіка впаде на 5,5%. Про це йдеться в аналітичному огляді економіки країн Європи і Центральної Азії «Covid-19 і людський капітал».
Спад української економіки у 2020 році і відновлення зростання у 2021 році прогнозує і український уряд. За його очікуваннями, ВВП цього року впаде на 4,8%, а наступного – виросте на 4,6%.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас