Марченко назвав видатки, які можуть урізати у разі неотримання другого траншу МВФ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Марченко назвав видатки, які можуть урізати у разі неотримання другого траншу МВФ до кінця року

Казна та Політика
2368
За словами міністра фінансів Сергія Марченка, якщо Україна не отримає транш Міжнародного валютного фонду (МВФ), у першу чергу можуть скоротити видатки розвитку.
Про це Марченко сказав в інтерв’ю The Page.
“Я думаю, що з МВФ у нас все буде нормально. Якщо не дасть гроші, будемо жити. Питання в тому, що апетити у нас можуть бути іншими”, – цитує видання слова Марченка.
Так, за його словами, у разі неотримання траншу від МВФ у першу чергу можуть бути урізані видатки на розвиток.
“У першу чергу, на жаль, це видатки розвитку. Я не думаю, що це буде стосуватись оборони та безпеки держави. Звичайно не поріжуть освіту і медицину, тим більше, в період коронакризи”, – зауважив міністр.
При цьому він зазначив, що зарплати і пенсії все одно піднімуть.
“Це не стосується самих незахищених і чутливих категорій. Це стосується можливості розвитку. Не всі розуміють, що МВФ і кредити міжнародних організацій, інвестиції – це питання не для поточних потреб. Ми маємо за ці кошти забезпечити розвиток держави. Ці кошти ми трансформуємо у розвиток. Головна задача трансформаційного механізму держави – це взяти кошти МВФ і створити умови для інвестицій і розвитку”, – підкреслив Марченко.

Довідка Finance.ua:

  • До кінця року Україна розраховує на $700 млн Cвітового банку, $1,4 млрд від МВФ та 1,2 млрд євро за новою програмою макрофінансової допомоги від ЄС.
За матеріалами:
The page
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас