Компанії, в керівництві яких більше жінок, випереджають конкурентів за зростанням вартості акцій - Goldman Sachs — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанії, в керівництві яких більше жінок, випереджають конкурентів за зростанням вартості акцій - Goldman Sachs

Фондовий ринок
309
Компанії, в яких більше жінок серед топ-менеджерів, історично винагороджували своїх інвесторів більш високою вартістю акцій.
Про це заявили в Goldman Sachs Group, повідомляє Bloomberg.
«Більш-менш в будь-який період після світової фінансової кризи, якщо у компанії більше жінок на керівних посадах (менеджерів або членів ради директорів), це пов’язано з більш високими показниками компанії в порівнянні з галуззю», – відзначили стратеги Goldman Sachs, але додали, що цей зв’язок спостерігається не в усіх галузях. Вони також підкреслили, що академічних досліджень, які б підтверджували наявність такого зв’язку, ще немає.
Аналітики Goldman представили кошик європейських компаній з найбільшою кількістю жінок на всіх рівнях під назвою Womenomics (GSSTWOMN Index). У перелік потрапили LVMH, Swedbank, Nestle і AstraZeneca.
За словами стратегів Goldman Sachs, в списку домінують французькі і скандинавські компанії, оскільки у Франції передбачені квоти для членства жінок в радах директорів, а в скандинавському регіоні історично спостерігалася вища участь жінок у робочій силі.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас