Зеленський підписав закон щодо процедури банкрутства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зеленський підписав закон щодо процедури банкрутства

Казна та Політика
626
Президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо процедури банкрутства.
Про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.
“Президент України Володимир Зеленський підписав Закон «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства щодо недопущення зловживань у сфері банкрутства на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби COVID-19» № 728-ІХ. Верховна Рада ухвалила цей документ 18 червня 2020 року”, – ідеться в повідомленні.
Мета закону:
  • відновлення платоспроможності суб’єктів господарювання, які можуть опинитися під загрозою банкрутства у період дії обмежувальних заходів, упроваджених з метою запобігання поширенню COVID-19.
Що передбачає закон:
  • дозволяється проведення зборів та комітету кредиторів дистанційно у режимі відеоконференції та шляхом опитування і продовження строків проведення попереднього засідання суду у справі про банкрутство;
  • закон тимчасово, на період дії встановленого Кабінетом Міністрів карантину та протягом 90 днів з дня його скасування, забороняє відкривати провадження у справах про банкрутство боржників – юридичних осіб за заявою кредиторів за вимогами до боржника, що виникли з 12 березня 2020 року;

Банкрутство фізосіб в Україні 🧐

  • Комітету кредиторів та забезпеченим кредиторам (щодо майна, яке є предметом забезпечення) надається право ухвалити рішення про зупинення проведення аукціонів з продажу майна боржника;
  • також законом зупиняється нарахування відсотків на зобов’язання боржника перед кредиторами, які реструктуризовані планом санації чи реструктуризації боргів боржника.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерством юстиції України було подано до Кабінету міністрів України проєкт Закону України «Про внесення змін до Кодексу України з процедур банкрутства». Метою і завданням проєкту Закону є усунення технічних неузгодженостей та недоліків, врегулювання суперечливих питань та узгодження деяких положень Кодексу між собою.
  • 5 червня Верховна Рада України прийняла закон про внесення технічних змін до Кодексу про процедури банкрутства, що набрав чинності 21 жовтня 2019 року.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас