В ЄС хочуть поліпшити умови для сезонних працівників — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В ЄС хочуть поліпшити умови для сезонних працівників

Особисті фінанси
469
Рада ЄС рекомендувала державам Євросоюзу і Єврокомісії подбати про поліпшення умов працевлаштування на сезонні роботи. Ці рекомендації можуть стосуватися і сезонних працівників з України.
Про це пресслужба Ради повідомила в понеділок, передає dw.com
Сам документ, датований 9 жовтня, містить кілька рекомендацій, адресованих насамперед державам ЄС, адже саме вони відповідальні за дотримання трудового законодавства.
Одна з рекомендацій – забезпечити, щоб повністю дотримувалися європейські та національні норми щодо залучення громадян третіх країн на сезонні роботи і створення для них умов праці та проживання.
Для цього держави повинні надавати працівникам інформацію про їхні права та обов’язки зрозумілою їм мовою. Це може бути їхня рідна мова або мова, яку вони, швидше за все, розуміють.
Рада ЄС пропонує подумати над введенням чітких правил для агентств з працевлаштування на сезонні роботи. Йдеться про те, щоб ці агентства не могли збирати надлишкову або незаконну плату за відправку людей в іншу країну на сезонні роботи.
За задумом Ради ЄС, агентства повинні надавати простою мовою інформацію про тривалість працевлаштування, про те, як нараховується зарплата і чи віднімається з неї оплата за квартиру, про умови роботи та оплату медичної допомоги.
У Раді ЄС хочуть, щоб схожі вимоги діяли і для агентств в країнах за межами Євросоюзу.
Для цього в документі радять державам ЄС і Єврокомісії ввести в угоди з третіми країнами Положення про заборону нечесних практик рекрутування сезонних працівників, наприклад, щоб з них не збирали надмірну плату за працевлаштування на сезонні роботи в ЄС.
Також в ЄС радять подбати про те, щоб сезонним працівникам не виплачували зарплату нижче стандарти країни, де вони працюють. Також вони повинні запобігти “експлуататорські практики” і торгівлю людьми, які поїхали на сезонні роботи.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас