Нобелівську премію з економіки в 2020 році дали за "вдосконалення теорії аукціонів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нобелівську премію з економіки в 2020 році дали за "вдосконалення теорії аукціонів"

Технології&Авто
1191
Премію Банку Швеції в пам’ять Альфреда Нобеля, яку також неофіційно називають Нобелівською премією з економіки, в 2020 році дали Полу Р. Мілгром і Роберту Б. Вілсону “за вдосконалення в теорії аукціонів і винаходи нових форматів аукціонів”.
Про це стало відомо під час онлайн-трансляції Нобелівського комітету, яка пройшла 12 жовтня.
Зазначимо, що в 2019 році Нобелівську премію з економіки отримало подружжя Естер Дюфло і Абхіджит Банерджі. Вони стали п’ятою парою, яка розділила приз. Разом з ним престижну нагороду отримав Майкл Кремер. Вони виявили науково доведені методи скорочення бідності – вчені вивчали на практиці в найбідніших країнах, які заходи допомоги реально працюють, а які ні.
Нагадаємо, що Нобелівську премію з медицини в 2020 році отримали Харві Дж. Альтер, Майкл Хоутон і Чарльз М. Райс за відкриття вірусу гепатиту С.
“Цього року премія Нобелівська премія присуджується трьом науковцям, які зробили вирішальний внесок у боротьбу з гепатитом, що передається через кров – серйозною глобальною проблемою охорони здоров’я, яка викликає цироз і рак печінки у людей в усьому світі. Лауреати премії Харві Дж. Альтер, Майкл Хоутон і Чарльз М. Райс зробили важливі відкриття, які привели до ідентифікації нового вірусу – вірусу гепатиту С”, – йдеться в повідомленні Нобелівського комітету.
У комітеті додали, що методичні дослідження гемотрансфузійного гепатиту, проведені Харві Дж. Альтером, показали, що невідомий вірус є частою причиною хронічного гепатиту. У свою чергу Майкл Хоутон використовував неперевірену стратегію для виділення геному нового вірусу, що отримав назву вірусу гепатиту С, а Чарльз М. Райс представив остаточні докази того, що вірус гепатиту С сам по собі може викликати гепатит.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас