Як отримувати пенсію 17 тис. гривень - думка експерта — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як отримувати пенсію 17 тис. гривень - думка експерта

Особисті фінанси
69546
Максимальний розмір пенсії для українців становить близько 17 тис. грн. Щоб її отримати, зарплата повинна бути майже в 4,8 разу більша за середню.
Максимальну пенсію може отримати українець з 35 роками стажу і білою зарплатою в розмірі близько 53 тис. грн.
Українці можуть вплинути лише на два показники під час підрахунку пенсій — стаж і розмір зарплати.
Вимоги до стажу підвищують щороку. Ті, кому залишилося до пенсії більш ніж 8 років, щоб вийти на заслужений відпочинок у 60 років, повинні будуть мати 35 років стажу.
“Щоб не опинитись у пенсійному віці без пенсії, важливо працювати офіційно. Крім того, чим вищою є біла зарплата, тим краще. Якщо ви офіційно працевлаштовані, але на мінімалку, то на гідну пенсію можна не розраховувати”, – йдеться в матеріалі.
Роботодавець зобов’язаний оформити працівника за трудовим договором і легально виплачувати заробітну плату. Обов’язково потрібно звертатися до керівництва з проханням узаконити ваші відносини відповідно до Трудового кодексу.
Юрист Олександр Плахотник каже: ті, хто працює неофіційно, не просто позбавляються можливості отримати пенсію. Вони також не можуть претендувати на лікарняні, декрет, оплачувану відпустку і навіть субсидію.

Довідка Finance.ua:

  • Українці, які збираються на пенсію, можуть через сайт Пенсійного фонду перевірити свій страховий стаж і суму майбутніх виплат.
  • “Якщо людина сьогодні збирається на пенсію, вона може зайти на сайт Пенсійного фонду. У нас є калькулятор, за яким людина може сам розрахувати свій розмір пенсії. Через особистий кабінет заходиш, і видно страховий стаж з 1 січня 2004 року і заробітну плату. Зарплату і стаж до 2004 року людина за даними своєї трудової книжки може внести в калькулятор і провести розрахунок”, – повідомила директор департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду Олена Охріменко.

Як перевірити свій страховий стаж

За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас