Маск відправив на орбіту чергову партію з 60 інтернет-супутників Starlink — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Маск відправив на орбіту чергову партію з 60 інтернет-супутників Starlink

Світ
1815
Важка ракета-носій Falcon 9 у вівторок стартувала на орбіту з черговою партією з 60 міні-супутників для поповнення орбітального угрупування глобальної мережі інтернет-покриття системи Starlink, повідомила компанія-розробник SpaceX.
Запуск був здійснено о 7:29 за часом Східного узбережжя США (о 14:29 за київським часом) зі стартового комплексу LC-39A на космодромі NASA на мисі Канаверал у Флориді.
Після старту перший багаторазовий ступінь ракети-носія SpaceX, що використовується для запусків вдруге, через 8 хвилин 24 секунди має зробити керовану посадку на автоматичну плавучу платформу Of Course I Still Love You, яка розташована в Атлантиці в 633 км від космодрому на мисі Канаверал.
Крім того, спеціальні рятувальні морські судна Ms. Chief і Ms. Tree в Атлантиці повинні будуть “зловити” в надводні мережі або виловити з води дві деталі обтічника головної частини ракети, які після відділення спускалися на парашутах.
Повторне використання обтічника дозволяє економити компанії SpaceX до $6 млн при запусках своїх ракет.
Це вже тринадцятий вивід на орбіту групи інтернет-супутників Starlink, починаючи з травня минулого року.
Попередня партія з 60 супутників Starlink була запущена 3 вересня.
Нинішнє орбітальне угруповання SpaceX вже складається з 713 космічних апаратів. Зараз компанія SpaceX є найбільшим супутниковим оператором в світі.
У перспективі компанія SpaceX планує розгорнути орбітальне угруповання з 12 тис. космічних апаратів даного типу (а в подальшому – з 30 тис.) для створення повномасштабної мережі, яка дозволить забезпечити жителів Землі широкосмуговим доступом в інтернет в будь-якому куточку планети.
SpaceX повідомила, що вже в 2020 році супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021 року буде охоплена майже вся планета. Загальна сума інвестицій, спрямована на реалізацію проекту, оцінюється в $10 млрд.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас