"Тарифна комісія" підрахувала витрати пенсіонерів на тепло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Тарифна комісія" підрахувала витрати пенсіонерів на тепло

Особисті фінанси
8855
Витрати на послуги з теплопостачання для людей похилого віку становлять близько 25% доходів, що є критично високим рівнем.
Про це повідомляє Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, за результатами круглого столу “Соціальний захист людей похилого віку”.
“За результатами проведеного аналізу, НКРЕКП бачить, що однією з основних проблем для вразливих верств населення є доступність комунальних послуг. На сьогодні частка витрат на послуги постачання теплової енергії від середньомісячного доходу домогосподарства становить 11%, в той час як для людей похилого віку такий показник становить близько 25%, що є критично великим рівнем”, – ідеться у повідомленні.
Регулятор наголошує, що основою для зниження фінансового тягаря для населення поряд із наданням субсидій має стати впровадження заходів з енергоефективності як самими мешканцями, так і ліцензіатами НКРЕКП, налагодження комунікації між надавачем комунальної послуги та споживачем.
А ось частка витрат на електричну енергію у середньомісячному доході домогосподарства в Україні становить 1,2%, що утричі нижче, ніж відповідний показник у країнах Центрально-Східної Європи.
“З метою забезпечення додаткового соціального захисту малозабезпечених верств населення, для індивідуальних побутових споживачів було передбачено систему блочних тарифів на електричну енергію, що надала можливість населенню контролювати обсяги споживання електричної енергії (економно її споживаючи) для власних побутових потреб у квартирах та приватних житлових будинках 90 коп. та 1,68 грн (з ПДВ) за 1 кВт-год”, – нагадали в НКРЕКП.

Довідка Finance.ua:

  • Кабмін скоротив обсяги видатків на виплату пільг і житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг ще на 756,9 млн грн.
  • В Україні всіх, хто подасть заяву на субсидії, чекають кілька етапів перевірок. На кожного, хто претендує на соцдопомогу, зберуть особисту інформацію.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас