Українців, які звернуться по субсидії, чекають перевірки: що з'ясують — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українців, які звернуться по субсидії, чекають перевірки: що з'ясують

Особисті фінанси
2828
В Україні всіх, хто подасть заяву на субсидії, чекають кілька етапів перевірок. На кожного, хто претендує на соцдопомогу, зберуть особисту інформацію.
Про це повідомляє Обозреватель.
Як пояснив Юрист Олександр Плахотник, інформація про кожного, хто звернувся по допомогу, потрапить на спеціальну платформу. Тут можна буде побачити все: відкриті банківські рахунки і залишки на них, інформацію про фактичне місце проживання, паспортні дані, ІПН, дані з податкової і т.д. Крім того, платформу будуть поповнювати даними з різних реєстрів. Зареєстрована машина або нерухомість, велика покупка – все це можна відстежити через реєстри або банківський рахунок.
“Коли ви подаєте заяву на отримання допомоги, то підписуєте згоду на збір, обробку і використання своїх персональних даних. Проблема може виникнути тільки в тому разі, якщо сама платформа, в якій акумулюється інформація, недостатньо захищена. При цьому сама перевірка, безумовно, відповідає і духу закону, і навіть елементарній логіці”, – говорить Плахотник.
Яку інформацію можуть отримати:
  • про зареєстровані автомобілі, мотоцикли та інші транспортні засоби;
  • реквізити документів, виданих особі, а також документів, на підставі яких видані такі документи (тип, назва документа, серія, номер, дата видачі та уповноважений суб’єкт, що видав документ, термін дії документа), викрадених (втрачених) документів, місця проживання;
  • про осіб, які порушили прикордонний режим, режим у пунктах пропуску через державний кордон України або режимні правила в контрольних пунктах в’їзду-виїзду;
  • щодо митного оформлення ввезених на митну територію України транспортних засобів, їх складових частин, що мають ідентифікаційні номери;
  • виписок із бюджетних рахунків для зарахування надходжень щодо сплати особою штрафу за вчинення кримінального або адміністративного порушення;
  • про джерела доходів, отриманих фізичними особами від податкових агентів, або ознаки наявності доходу, отриманого фізичною особою від здійснення підприємницької або здійснення незалежної професійної діяльності.

Довідка Finance.ua:

  • Міністерство фінансів України скоротило витрати на субсидії в проекті Державного бюджету України на 2021 рік через підвищення мінімальної заробітної плати.
  • Субсидії на оплату житлово-комунальних послуг у серпні 2020 року отримали 2,946 млн громадян.
  • Мінсоцполітики радить отримувачам субсидій та пільговикам інформувати про вибір нового поставника палива у зв’язку із відкриттям ринку природного газу для побутових споживачів.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас