Українці під час карантину стали активніше страхуватися і менше ходити до ломбардів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці під час карантину стали активніше страхуватися і менше ходити до ломбардів

Особисті фінанси
646
Коронакриза в Україні серйозно вдарила по небанківських установах. Найсильніше постраждали фірми, що займаються кредитуванням населення, зокрема ломбарди (-20%). Найменше проблем карантин приніс страховикам. А страхування життя на тлі пандемії навіть стало популярнішим (+10%).
Про це свідчать дані звітів Національного банку України (НБУ) про роботу небанківського ринку в першому півріччі 2020 року.
Фінансові компанії, ломбарди і лізингодавці в останні роки показували зростання на 50% і більше, але в розпал коронакризи втратили 20% обсягу виданих позик.
Кредитні спілки зменшили обсяг виданих кредитів на 9%. Головною причиною в НБУ вважають неготовність таких компаній надавати послуги дистанційно – під час жорсткого карантину вони просто не могли приймати клієнтів. Крім того, знизилася активність пенсіонерів – одних з основних клієнтів кредитних спілок. Втім, це не завадило залучити на 12% більше депозитів, ніж в аналогічний період минулого року.
Страхові компанії постраждали найменше. Вони показали зростання страхових премій на 4,4%, до 21 млрд гривень. А ринок страхування життя і зовсім отримав 10%-ве зростання премій.
Українці під час карантину стали активніше страхуватися і менше ходити до ломбардів
Нагадаємо, з 1 липня в Україні вступив в силу закон про “спліт”. З цього моменту регулювати діяльність небанківських фінансових компаній і контролювати їх роботу почав НБУ. До небанківських фінансових компаній належать ломбарди, кредитні спілки, страхові та колекторські компанії, а також багато інших, які мають справу з грошима населення.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас