Корумпована судова система ставить під загрозу отримання траншу МВФ - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Корумпована судова система ставить під загрозу отримання траншу МВФ - експерт

Казна та Політика
546
За словами міністра фінансів Сергія Марченка, Україна продовжує переговори з західними партнерами про отримання траншу МВФ. А прем’єр Денис Шмигаль, в свою чергу, пропонує почати консультації з Фондом в режимі онлайн.
Однак експерти скептичні в своїх оцінках щодо можливості отримати України гроші від МВФ до кінця поточного року. І головну причину бачать у корумпованості українських судів, наводячи як приклад так звану справу “Суркісів-Привату”.
Про це в коментарі УНН розповів експерт ГО “Бюро аналізу політики” Віктор Бобиренко.
МВФ нам грошей не дасть, якщо ми не закриємо кілька питань, одне з них – справа “Привату-Суркісів”. Виходить, що судова система України грає проти України. Тобто вона наша – українська, а грає проти нас. І гарантовано, якщо цю проблему не буде вирішено, – а саме невідворотність того, що Суркіси чи інші особи, які пов’язані з “Приватом”, який був пограбований і фактично доведений до банкрутства, і державі довелося націоналізувати банк, щоб врятувати банківську систему – в такій ситуації МВФ коштів нам не дасть. і 1,5 млрд, які мали нам зайти ще в вересні – ніхто і в грудні нам їх не дасть. Це все передвиборчі гасла”, – сказав він.
Експерт нагадав про існування звіту американської компанії Kroll, який ставить під сумнів взагалі законність походження коштів на “приватівських” рахунках офшорних компаній Суркісів.
“Звіт Kroll є. І його суд мав прийняти як доказову базу. Чому цього не відбувається? Тому що судова система у нас корумпована, і куплений суд і нечесний – саме він ставить під сумнів отримання траншу МВФ”, – резюмував Бобиренко.
Нагадаємо, в переліку побоювань МВФ про виділення Україні чергового траншу значиться питання незалежності НБУ та антикорупційних органів, а також сама справа “Суркісів-Привату”.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас