General Electric анонсувала відхід від вугільної енергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

General Electric анонсувала відхід від вугільної енергетики

Фондовий ринок
507
Американська корпорація General Electric (GE) заявила, що має намір «вийти з ринку вугільної енергії».
Як повідомляє CNBC, це свідчить про те, що промислові електростанції знову робитимуть упор на відновлювані джерела енергії.
Протягом багатьох років GE брала активну участь у вугільній промисловості. На веб-сайті корпорації вказано, що вона має 100-річний «досвід роботи в сфері вугільних електростанцій», що охоплює більше 90 брендів виробників оригінального устаткування. Вона також назвала свій підрозділ GE Steam Power «франшизою номер один в області парової та вугільної енергетики».
GE заявила, що відмова від нових вугільних електростанцій може спричинити продаж активів, закриття об’єктів і «вплив на роботу».
Як сказано в повідомленні, підрозділ Steam Power буде обслуговувати існуючі вугільні та ядерні об’єкти, а також поставляти певне обладнання для атомної галузі.
Реагуючи на цю новину, Хан Чен, менеджер з енергетичної політики в Міжнародній програмі NRDC, сказав: «Це чудова новина для клімату, що GE прислухається до закликів спільнот по всьому світу припинити фінансування і будівництво нових вугільних електростанцій. Вугільні підприємства є найбільшим джерелом глобальних викидів вуглецю, які сприяють зміні клімату».
За матеріалами:
Mind
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас