SWIFT змінює механізм міжнародних платежів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

SWIFT змінює механізм міжнародних платежів

Фінтех і Картки
2002
Міжнародна система передачі фінансових даних SWIFT докорінно змінює порядок здійснення платежів і виконання операцій із цінними паперами.
Зміни зумовлені новою стратегією, яку схвалила рада директорів SWIFT.
«Ця стратегія дозволить фінансовим установам світу здійснювати миттєві і безперебійні наскрізні транзакції. Ми вийдемо за рамки обміну фінансовими повідомленнями та надамо комплексні послуги з управління транзакціями. Цей новий підхід буде підтримувати і прискорювати інновації, відкриваючи шлях фінансовим установам – незалежно чи у співпраці з фінтех-компаніями – для створення нових послуг з доданою вартістю для підтримки зростання їхнього бізнесу», – йдеться в повідомленні.
Що стосується платежів, фінустанови зможуть розширювати пропозиції для підприємств і споживачів і підвищувати якість обслуговування кінцевих клієнтів, наголошує SWIFT.
У сфері операцій з цінними паперами фінустанови отримають вигоду від поліпшених процесів звірки, звітності та обслуговування активів, а також від наскрізної прозорості транзакцій, щоб зменшити кількість невдалих розрахунків і штрафів.
Протягом наступних двох років буде модернізовано інфраструктуру для транскордонних операцій, що дозволить фінансовим інститутам у всьому світі здійснювати транзакції миттєво і безперешкодно.
Модернізована платформа SWIFT забезпечить взаємодію між фінансовими установами та іншими учасниками ринку і дозволить налагодити більш безшовні процеси, оптимізує швидкість і буде підтримувати повну прозорість і прогнозованість операцій на всіх етапах виконання в будь-якій точці світу.
Нововведення надасть можливість здійснювати миттєві безшовні транзакції між понад 4 млрд рахунків, що обслуговуються фінансовими установами — користувачами фінансової мережі SWIFT.
Крім того, цифрова платформа нового покоління використовуватиме API і хмарні технології для надання процесингових сервісів. Раніше банки традиційно розробляли їх самостійно в рамках своєї інфраструктури. Тепер нові технології дозволять заощадити час і скоротити витрати для всієї індустрії.

Довідка Finance.ua:

  • З 15 вересня в Україні почали діяти нові правила використання електронних грошей.
  • Раніше фінансова корпорація Mastercard представила віртуальне середовище для тестування цифрових валют центральних банків (CBDC).
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас