В Україні почали видавати «зелені» номери для електроавто (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні почали видавати «зелені» номери для електроавто (фото)

Особисті фінанси
2796
Фото «зеленого» номерного знака для автомобілів з нульовим рівнем викидів, яке вирізняється особливим оформленням, показав засновник співтовариства Electrocars Club Ukraine Геннадій Мудрицький в Facebook.
“А ви вже отримували зелений номер? Не такий вже він і зелений…” – написав він.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні незабаром почнуть видавати «зелені номери» для електромобілів. Про це повідомив заступник міністра енергетики та захисту навколишнього середовища України Олексій Рябчин.
У проекті закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів” № 10405 від 27.06.2019 було передбачено введення в Україні номерів зеленого кольору для електромобілів.
В Україні почали видавати «зелені» номери для електроавто (фото)
Фото в Facebook Геннадій Мудрицький
Відповідно до стандарту ДСТУ 4278: 2019 будуть передбачені окремі серії для особистих електромобілів, електромобілів-таксі, електробусів і інших типів електричного транспорту.
У номерах для електромобілів використовуються не тільки символи, ідентичні для латиниці і кирилиці, а й чиста латиниця. Наприклад, електромобілі отримають поєднання виду Z*, Y* електромобілі-таксі – поєднання TV, TW, TY, TZ (і жовтий фон), електробуси – свою серію і т.д.

Довідка Finance.ua:

  • В Україні водіїв з 3D-номерами будуть штрафувати, оскільки ті не відповідають встановленим вимогам і нормам. Штрафи – 170 грн. За вчинення такого ж правопорушення вдруге протягом року – штраф 255 грн або громадські роботи на строк від тридцяти до сорока годин, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.
Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас