В Україні піднімуть акциз на алкоголь і тютюн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні піднімуть акциз на алкоголь і тютюн

Енергетика
2217
В Україні вперше за три роки буде підвищено акциз на тютюнові та алкогольні вироби.
Про це заявив голова Міністерства фінансів Сергій Марченко в ефірі “Свободи слова Савіка Шустера” на телеканалі “Україна”.
“Кажуть, що давайте не піднімати акциз на алкоголь і тютюн. Ми його не піднімали три роки, давайте ще не підніматимемо. Добре, давайте не будемо піднімати – це мінус 2,7 мільярда гривень”, – підкреслив він.
Водночас голова Мінфіну зазначив, що акциз планують підвищити тільки на рівень інфляції – 11%. При цьому він не назвав дати підвищення, але запевнив, що воно не вплине на збільшення тіньового ринку.
В Україні піднімуть акциз на алкоголь і тютюн

Довідка Finance.ua:

  • Народні депутати зареєстрували законопроєкт, яким хочуть урівняти акцизні податки на автомобільне пальне. Експерти кажуть, що така ініціатива давно назріла, адже ці гроші йдуть на будівництво доріг і “зрівняйлівка” в ціні на пальне дозволить додатково залучити мінімум п’ять мільярдів гривень.
  • У березні податковою службою забезпечено надходження з акцизного податку майже на 5,6 млрд. У тому числі, 5 583,7 млн грн з підакцизної продукції, виробленої на території України, та 305,5 млн грн – з імпортованої (виконання індикативів 101,3% та 106,7% відповідно).
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас