Мобільні оператори можуть підключитися до BankID — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мобільні оператори можуть підключитися до BankID

Казна та Політика
516
Компанія «Київстар» вивчає можливість використання BankID для розвитку мобільних мікроплатежів.
Про це повідомили її представники в ході круглого столу, проведеного онлайн «Фінансовим клубом».
«Київстар» надає клієнтам передплаченого зв’язку послугу «Смарт Гроші», і вона дуже популярна. «Квартальна база активних абонентів, які користуються фінансовими сервісами, мікроплатежами, становить близько 800 тисяч», – розповів начальник департаменту мобільних фінансових послуг компанії «Київстар» Сергій Коптик.
У компанії готові до тісної співпраці з банками.
«Ми можемо виступати технічним партнером банків для ідентифікації через BankID, – зазначає він. – Ми відпрацьовуємо схему, щоб дані зберігалися у банку і була вибудувана система додаткової верифікації, щоб власник гаманця, електронних грошей, був верифікований банком відповідно до вимог BankID».
За кожну верифікацію клієнта через BankID небанківські комерційні установи з 1 липня платять по 20 грн. При цьому «Київстар» розвиває клієнтські мікроплатежі.
«Питання ціноутворення обговорюватиметься, оскільки крім того, що ми платимо банку, є додаткові податки, тому сума буде більше 20 грн», – сказав Сергій Коптик.
Є й інші нюанси. Для авторизації в BankID клієнт використовує найчастіше контрактний «фінансовий» мобільний номер, до якого прив’язаний інтернет-банкінг, тоді як мікроплатежі «Київстару» доступні лише абонентам передплаченого зв’язку.
«Нашими фінансовими сервісами користуються переважно передплачені абоненти. Вони можуть мати інший номер телефону, іншу сімку, про яку ми не знаємо, для користування фінансовими сервісами. І її вони можуть придбати для дітей, бабусь, дідусів, оплати проїзду в громадському транспорті, мікроплатежів. Але ця сімка може не відповідати номеру телефону, який клієнт вказав банку», – пояснив Коптик.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас