НБУ про облікову ставку: Подальші рішення залежать від ситуації з коронавірусом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ про облікову ставку: Подальші рішення залежать від ситуації з коронавірусом

Казна та Політика
499
У Нацбанку заявили, що подальші рішення щодо облікової ставки залежать від розвитку ситуації з коронавірусом.
Про це заявив голова НБУ Кирило Шевченко на зустрічі з керівниками установ-членів Форуму провідних іноземних фінансових інститутів (FLIFI), передає пресслужба регулятора у Facebook.
“Хочу вас запевнити, що Національний банк залишатиметься вашим прогнозованим і передбачуваним партнером. Ви не побачите жодних розворотів на 180 градусів в нашій політиці.
Наш мандат незмінний. Це забезпечення цінової та фінансової стабільності, а також сприяння розвитку економіки”, – зазначив Шевченко.
За його словами, НБУ зберігає послідовну монетарну політику.
“Наш фокус – стабільно низька інфляція, а плаваюче курсоутворення – важливий елемент нашої політики. В умовах глобальної кризи ми будемо шукати рішення для швидкого відновлення економіки”, – сказав він.
“Протягом останніх монетарних засідань НБУ зберігав облікову ставку на рівні 6%. У тих умовах – це оптимальне рішення. З одного боку, воно спрямоване на підтримку помірної інфляції протягом цього і наступних років, а з іншого – залишає простір для зниження процентних ставок в економіці. Тому політика НБУ має стимулювальний характер.
Подальші рішення залежать від розвитку ситуації з коронавірусом”, – додав Шевченко.
Голова НБУ також підкреслив, що діалог з МВФ триває, а продовження співпраці з Фондом – пріоритетне завдання.
“Україна поступово просувається в частині виконання зобов’язань перед фондом. Ми очікуємо, що наступний транш від МВФ надійде в цьому році”, – сказав Шевченко.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас