Рада внесла зміни до держбюджету на 2020 рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада внесла зміни до держбюджету на 2020 рік

Казна та Політика
440
Верховна Рада України внесла зміни до державного бюджету на 2020 рік, які передбачають відновлення дорожньої інфраструктури, а також перерозподіл коштів між обласними держадміністраціями.
За прийняття Закону “Про внесення змін до Закону України “Про державний бюджет України на 2020 рік” (щодо автомобільних доріг загального користування та відновлення аварійних мостових споруд) (№3991)” проголосували 255 народних депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.
Згідно з пояснювальною запискою, документом передбачено доповнити розділ “Прикінцеві положення” Закону України “Про державний бюджет України на 2020 рік” новим пунктом щодо граничної величини місцевого боргу за місцевими запозиченнями, залученими для виконання ремонтно-будівельних робіт на автомобільних дорогах загального користування місцевого значення та комунальної власності.
“Проєктом закону пропонується не застосовувати обмеження щодо граничної величини місцевого боргу за умови якщо видатки, пов’язані з таким боргом, не перевищуватимуть у наступних бюджетних періодах 30% обсягу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності у населених пунктах, затвердженої законом про державний бюджет для відповідного місцевого бюджету», – йдеться у повідомленні.
Крім цього, передбачається дозволити обласним державним адміністраціям, які набули статусу військово-цивільних адміністрацій, в особі їх керівників, здійснювати у 2020 році місцеві запозичення щодо дотримання вимог Бюджетного кодексу та чинного законодавства України.
Також законом передбачено, що частина надходжень спрямовуються Національній поліції України на здійснення заходів щодо впровадження, розвитку, відновлення та експлуатації системи фіксації правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі.
Крім цього, законом передбачено перерозподіл видатків обласним держадміністраціям, міністерствам і відомствам, а також «Укравтодору».
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас