Рада дозволила продавати ліки онлайн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада дозволила продавати ліки онлайн

Особисті фінанси
513
Депутати Верховної Ради ухвалили в цілому законопроєкт №3615-1, який унормовує електронну роздрібну торгівлю лікарськими засобами, тобто продаж ліків через інтернет.
Про це свідчить інформація на сайті ВР. За відповідний закон на пленарному засіданні парламенту 17 вересня проголосували 258 народних депутатів.
Що це означає: коли закон набере чинності, суб’єкти господарювання, які матимуть спеціальну ліцензію на провадження госпдіяльності з роздрібної торгівлі лікарськими засобами, зможуть здійснювати роздрібну торгівлю лікарськими засобами в інтернеті дистанційним способом (електронна роздрібна торгівля лікарськими засобами), а також здійснювати їх доставку безпосередньому споживачу.
Однак вказується й перелік ліків, які продавати онлайн заборонено:
  • лікарські засоби, реалізація (відпуск) яких здійснюється за рецептами лікарів, крім відпуску таких препаратів за умови надання електронного рецепту;
  • ліки, обіг яких відповідно до Закону потребує наявності ліцензії на діяльність з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів;
  • сильнодіючі, отруйні, радіоактивні та імунобіологічні лікарські засоби, перелік яких визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони здоров’я.

Довідка Finance.ua:

  • Придбавши неякісні лікарські препарати в аптеці, покупець має право їх повернути. Інструкцію, як це зробити, дивіться за посиланням.
  • В Україні діє державна програма “Доступні ліки”, якою користується вже 2,3 млн українських пацієнтів.
  • На сьогодні в програмі “Доступні ліки” 264 лікарські засоби, серед них 85 – які пацієнт може отримати безоплатно. Зокрема, в програмі “Доступні ліки”: 200 ліків для лікування серцево-судинних захворювань, 48 – діабету ІІ типу, 15 – бронхіальної астми, 1 – для лікування ревматичних хвороб.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас