Експерти поліпшили прогнози для провідних світових економік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти поліпшили прогнози для провідних світових економік

Світ
365
У новому звіті Організація економічного співробітництва і розвитку оновила свій прогноз глобального обсягу виробництва у цьому році, зазначивши, що хоча зниження все ще є “безпрецедентним у новітній історії”, з червня прогноз трохи покращився.
Про це повідомляє CNN.
Так, згідно з прогнозами очікується, що світова економіка скоротиться на 4,5% у 2020 році, а потім зросте на 5% у 2021 році. Раніше ОЕСР заявляла, світова економіка скоротиться на 6% у цьому році і зросте на 5,2% у наступному.
Але агентство попередило, що основний показник приховує серйозні розбіжності глобальних економік. У той час як ОЕСР значно підвищила свої прогнози на 2020 рік для США і КНР і трохи поліпшила перспективи для Європи, організація знизила свої очікування щодо країн, що розвиваються, таких як Мексика, Аргентина, Індія, ПАР, Індонезія і Саудівська Аравія.
КНР – єдина країна G-20, обсяг виробництва якої, згідно з прогнозами, зросте у 2020 році, при цьому, її економіка зросте на 1,8% у порівнянні зі скороченням на 3,8% у США і зниженням на 7,9% серед 19 країн єврозони.
Тим часом, за даними ОЕСР, у цьому році економіка ПАР може скоротитися на 11,5%. Економіка Мексики та Індії знаходиться на шляху до скорочення на 10,2%. Це гірше прогнозів для розвинених країн, за винятком економіки Італії, яка на тлі серйозного спалаху коронавірусу скоротиться на 10,5%.
ОЕСР попередила, що її перспективи далеко не остаточні, і багато що залежить від динаміки зараження COVID-19 і постійної підтримки з боку політиків. Економісти додали, що відновлення світової економіки “у літні місяці дещо втратило імпульс” після початкового сплеску активності.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас