СБУ викрила мільйонні розкрадання з банківських рахунків українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБУ викрила мільйонні розкрадання з банківських рахунків українців

Кримінал
2680
Служба безпеки України блокувала діяльність угруповання, яке займалося розкраданням грошей з рахунків клієнтів приватних та державних банків. Зловмисникам вдавалося красти 3 мільйони гривень щомісяця.
Про це повідомляє пресцентр СБУ.
За даними слідства, злочинну схему організували троє мешканців Мелітополя. У центрі міста вони обладнали підпільний кол-центр, де працювали 54 оператори.
“Вони, видаючи себе за працівників банків, дзвонили клієнтам фінустанов і шахрайським способом отримували від них інформацію про CVV-код, номер і пін-коди платіжних карток. Після отримання доступу до клієнтських рахунків, зловмисники переказували гроші на підконтрольні банківські рахунки”, – йдеться в повідомленні.
Зловмисники використовували незаконну маршрутизацію міжнародного телефонного трафіку для роботи з “клієнтами”. За даними спецслужби, учасники угруповання викрадали щомісяця понад 3 мільйони гривень.
Відкрито справу за ч. 1 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж чи мереж електрозв’язку) та ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про оголошення про підозру організаторам злочину.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас