У Мінфіні розповіли, що цікавить МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Мінфіні розповіли, що цікавить МВФ

Казна та Політика
1187
Місія МВФ призупинила візити в Україну, щоб вивчити питання антикорупційних органів, а також справи навколо ПриватБанку і Суркісів.
Про це заявив глава Мінфіну Сергій Марченко в інтерв’ю Економічній правді у вівторок, 15 вересня.
“Якщо говорити про структурні маяки, то їх майже виконано. Місія мала приїхати в серпні, з різних причин вони зробили паузу, хочуть подивитися, як буде розвиватися ситуація в Україні”, – пояснив Марченко.
Міністр додав, що 8 вересня спілкувався з представниками МВФ, обговорював проект держбюджету на 202 рік, і зазначив, що затвердження бюджету не є умовою МВФ.
Також Марченко перелічив пріоритетні події в Україні, за якими стежить МВФ.
“Питання, які їх (МВФ – ред.) цікавлять, в порядку пріоритетності. №1 – ситуація навколо Приватбанку і Суркісів. №2 – ситуація з обмеженням зарплат для членів наглядових рад та правління. №3 – зареєстровані в Раді законопроекти, які паплюжать систему корпоративного управління. Вони переживають, особливо щодо до цієї агонії проти іноземців. №4 – САП і НАБУ. Ситуацію з антикорупційними органами треба терміново вирішувати. Були також питання щодо ковідівського фонду”, – підсумував Марченко.
Нагадаємо, що раніше МВФ висунув Україні вимогу. Подальшу підтримку України в Міжнародному валютному фонді поставили в залежність від роботи антикорупційних органів.
Потім в Україні відповіли на вимогу МВФ. Генпрокурор впевнена, що МВФ не має підстав непокоїтися щодо незалежностіь антикорупційних органів України.
За матеріалами:
Корреспондент.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас