У Швейцарії може утворитися один з найбільших банків Європи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Швейцарії може утворитися один з найбільших банків Європи

Фондовий ринок
1187
Голови найбільших швейцарських банків UBS і Credit Suisse вивчають можливість злиття. У разі успіху переговорів об’єднаний банк стане одним з найбільших в Європі.
Про це повідомило видання Inside Paradeplatz, передає The Bell.
Головний ініціатор проєкту злиття – голова ради директорів UBS Аксель Вебер, який розраховує очолити раду директорів об’єднаного банку, в той час як CEO буде вихідцем з Credit Suisse. За словами одного з джерел видання, Вебер за допомогою цієї угоди хоче “спорудити собі пам’ятник”.
Вебер працює над проєктом разом зі своїм колегою з Credit Suisse Урсом Ронером. Голова UBS вже обговорив ідею злиття банків з міністром фінансів Швейцарії Улі Маурером. За даними джерел видання, угода може бути досягнута до початку наступного року, а до кінця 2021 року об’єднаний холдинг вже повинен почати функціонувати.
Джерело видання в консалтинговій компанії Mckinsey запевнило, що об’єднаний банк “затьмарить все, що існувало в європейському фінансовому центрі”, а новий банк стане провідним фінансовим гігантом в континентальній Європі і складе конкуренцію англо-азіатському HSBC і американським банкам.
Видання зазначає, що банківський сектор Європи примушують до консолідації пандемія коронавірусу і світова криза. Іспанські CaixaBank SA і Bankia SA вже заявили цього місяця, що вони вивчають можливість злиття, щоб сформувати найбільший банк в країні.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас