Фонд гарантування вкладів розпочинає виплати коштів вкладникам АТ АКБ «Аркада» — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Фонд гарантування вкладів розпочинає виплати коштів вкладникам АТ АКБ «Аркада»

Кредит&Депозит
1152
З 11 вересня 2020 року Фонд гарантування вкладів розпочинає здійснювати виплати коштів вкладникам банку «Аркада» за договорами банківського вкладу, строк дії яких закінчився до 25 серпня 2020 року включно, та за договорами банківського рахунку (поточні рахунки).
Про це повідомляє ФГВФО.
Відшкодування коштів вкладникам здійснюються через відділення банків-агентів Фонду, що підключені до Автоматизованої системи виплат Фонду.
Для отримання коштів за зазначеними договорами вкладникам необхідно звернутися до будь-якого із вказаних банків-агентів з паспортом або іншим документом, що посвідчує особу.
Фізичні особи – резиденти додатково пред’являють документ, виданий відповідним контролюючим органом, що засвідчує їх реєстрацію в Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків (крім осіб, у паспорті яких контролюючим органом зроблено відмітку про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта або до паспорта внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків або територіальними підрозділами Державної міграційної служби України внесено дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків / внесено запис про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків в електронному безконтактному носії або на паспорті проставлено слово “відмова”).
Розмір відшкодування – кошти у розмірі вкладу, включаючи відсотки, нараховані на день початку процедури виведення Фондом банку з ринку, але не більше 200 тисяч гривень незалежно від кількості вкладів в одному банку.
Нагадаємо, Фонд гарантування ввів тимчасову адміністрацію в банку “Аркада” і почав процедуру виведення банку з ринку.
Більш ніж 90% вкладників банку “Аркада” (понад 5000 осіб) отримають вклади в повному обсязі. Розмір їхніх вкладів не перевищує гарантовану Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суму в 200 тис. грн. Клієнти з великими обсягами вкладів отримають їх у межах суми, гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. В цілому Фонд забезпечить виплати гарантованої суми вкладникам в обсязі 285 млн грн.

Довідка Finance.ua:

  • Раніше в ФГВФО пояснили, коли будуть виплачувати гроші вкладникам банку “Аркада”. “Гроші вкладникам визнаного неплатоспроможним банку “Аркада” Фонд гарантування буде виплачувати не пізніше 20-го робочого дня, коштів у Фонду більш ніж достатньо”, – про це заявила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут.
  • Прокуратура Києва повідомила про підозру президенту банку “Аркада”. Його підозрюють у привласненні грошових коштів фондів фінансування будівництва житлових комплексів “Еврика” і “Патріотика” в сумі 50 млн гривень.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас