В «Дії» стартує бета-тест електронного номера платника податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В «Дії» стартує бета-тест електронного номера платника податків

Казна та Політика
1216
У мобільному додатку «Дія» сьогодні стартує бета-тест наступної важливої послуги – електронного номера платника податків (РНОКПП), пише ITC.ua.
Про доступність чергового документа розробники повідомили користувачів з числа учасників програми бета-тестування за допомогою відповідної розсилки по електронній пошті.
Щоб отримати доступ до електронної версії РНОКПП:
  • потрібно оновити бета-версію додатка до останнього випуску.
  • Документ з’явиться автоматично, але його перевірка займе до 20 хвилин, попереджають розробники. Це зумовлено тим, що «Дія» зберігає дані не на зовнішньому сервері, а локально в пам’яті смартфона.

Що таке додаток «Дія» та як ним користуватися

  • Після успішної ідентифікації система робить запит до відповідного державного реєстру, щоб отримати цифрову копію потрібного документа безпосередньо на смартфон. І РНОКПП не є винятком.
  • Після відправки запиту для перевірки ПІБ, дати народження та номеру РНОКПП з подальшою звіркою даних з реєстром (за умови збігу) – на документі з’явиться напис «верифіковано», що підтверджує справжність документа.
В майбутньому можливість отримати електронну версію документа в «Дії» усуне необхідність звертатися за отриманням паперової довідки.
Електронний РНОКПП стане частиною майбутнього великого оновлення, чий реліз заплановано на наступний місяць.
Раніше міністр цифровий трансформації Михайло Федоров розповів про 10 нових послуг порталу та додатку “Дія”, які запустять в жовтні.

Довідка Finance.ua

Читайте важливі поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас