У НБУ прогнозують зростання світової економіки у 2021-2022 роках — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У НБУ прогнозують зростання світової економіки у 2021-2022 роках

Казна та Політика
329
Національний банк України очікує зростання у 2021-2022 роках світової економіки, однак це не компенсує втрати поточного року.
Про це під час брифінгу сказав голова ради Національного банку України Богдан Данилишин.
“Очікується, що після рецесії 2020 року світова економіка, завдяки прийнятим монетарним та фіскальним заходам, відновить своє зростання в 2021-2022 роках. Однак, враховуючи безпрецедентність цієї кризи – вони не повністю компенсують втрати поточного року. Відновлення світових економік буде тривалим і буде тривати досить великий проміжок часу через швидкі темпи поширення епідемії насамперед у основних торговельних партнерів України і внутрішні дисбаланси, зокрема, боргові проблеми окремих країн Єврозони, з якими також має наша держава тісні економічні контакти”, – сказав Богдан Данилишин.
За його словами, інфляція у світі залишиться досить пригніченою.
“Все ще слабкий попит попри поступове зростання заробітних плат та зниження рівня безробіття стимулюватиме інфляційні процеси як і в розвинених країнах, так і в країнах, ринки в яких розвиваються”, – додав голова ради НБУ.
Також він зазначив, що монетарна політика провідних центральних банків залишається надм’якою.

Довідка Finance.ua:

  • Світова економіка знаходиться на шляху відновлення на тлі пандемії COVID-19, однак остаточне завершення коронакризи можливе лише в разі масового використання вакцини. Про це заявили глава МВФ Крісталіна Георгієва і головний економіст Фонду Гіта Гопінат.
  • Міжнародна рейтингова агенція Fitch Ratings очікує, що світовий ВВП впаде на 4,4% протягом 2020 року. Прогноз переглянутий у бік поліпшення у порівнянні з червнем, коли прогнозувалося падіння світової економіки на 4,6%.
  • На думку економістів Morgan Stanley, світова економіка, ймовірно, повернеться до докоронавірусного рівня приблизно на три місяці раніше, ніж очікувалося раніше.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас