lifecell закрив послугу дистанційної заміни SIM-карти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

lifecell закрив послугу дистанційної заміни SIM-карти

Особисті фінанси
783
Оператор lifecell закрив послугу «Дистанційна заміна SIM» аби забезпечити для своїх абонентів надійний захист від шахрайських дій, пов’язаних з несанкціонованою заміною SIM-карт.
Про це повідомляє пресслужба компанії.
“Зараз персональні дані користувачів викрадаються третіми особами з непов’язаних з оператором джерел все частіше. Тому для захисту абонентів та їх персональних даних lifecell закриває послугу “Дистанційна заміна SIM”, яка дозволяла віддалену заміну SIM-карт. Ця послуга була запроваджена в березні 2020 року та стала особливо актуальною під час жорсткого карантину в період з березня по травень цього року”, – ідеться в повідомленні.
Таке рішення було прийняте компанією в тому числі з огляду на звернення абонентів, які зіткнулися зі спробами викрадення їхніх мобільних номерів шахраями. Персональні дані абонентів викрадаються із зовнішніх джерел, що не мають стосунку до оператора. В подібних випадках зареєстровані абоненти змогли повернути викрадені номери.
Для заміни SIM-картки рекомендується звертатися в магазини lifecell:
  • заміна можлива лише за наявності документа, що посвідчує особу власника номеру (паспорт, водійське посвідчення, військовий квиток або пенсійне посвідчення);
  • для заміни SIM-картки необхідно назвати cекретне слово або ж, якщо воно не було встановлене, відповісти на ряд додаткових запитань;
  • у випадку успішної ідентифікації, абонент отримує нову SIM-картку зі своїм номером. При цьому зберігається тарифний план номеру, баланс мобільного рахунку на момент відновлення номеру та замовлені послуги.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас