Крадуть номер, чистять картки, "вішають" кредити: в соцмережах розповіли про зухвалих кібершахраїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Крадуть номер, чистять картки, "вішають" кредити: в соцмережах розповіли про зухвалих кібершахраїв

Кримінал
44534
Шахраї навчилися красти номери телефонів через уразливість в системі безпеки мобільних операторів і отримувати доступ до акаунтів в популярних системах онлайн-банкінгу.
Про подібний епізод розповів у Facebook користувач Антон Заніздра, який став жертвою злочинців, незважаючи на вжиті заходи безпеки.
За його словами, система BankID і реєстрація номера, які пропонуються одним з мобільних операторів, зовсім не гарантують безпеку рахунків і акаунтів.
“Насправді вони [мобільний оператор] просто залили в свою базу мої особисті дані. Я думав, що всі дії з номером телефону будуть захищені додатковим підтвердженням через BankID, але ні. Вони просто підключилися до МОНО і витягли всі дані про мене», – зазначає користувач.
Потерпілий розповів, що шахраї ввели його номер «в якийсь телеграм канал», де знайшли його злиті колись паспортні дані. Це дозволило їм віддалено замінити сім-картку.
“Подзвонили в колл-центр, назвали мої ПІБ і серію та номер паспорта. Їм підтвердили віддалену заміну сім-картки. І все, пару хвилин, моя сімка мертва, вони заходять в телеграм, монобанк, оформляють кредити онлайн з мого номера”, – зазначив користувач.
За словами чоловіка, спочатку номер вкрали у його дружини. Поки він розбирався з ситуацією, відключилася і його власна сім-картка. В результаті шахраї все ж таки змогли заволодіти грошима постраждалих, хоча оперативна реакція на злом допомогла уникнути гіршого.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас