У Кабміні розповіли, як отримати пенсію жителям ОРДЛО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні розповіли, як отримати пенсію жителям ОРДЛО

Особисті фінанси
18207
Пенсії в Україні для жителів з окупованих територій будуть доступні після проходження верифікації свого фактичного проживання на Донбасі. На підтвердження свого статусу у пенсіонерів є місяць, а гроші можна буде отримати відразу після того, як люди прийдуть до відділення.
Про це розповів міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков в інтерв’ю «Фактам».
Він пояснив, що на час карантину для переселенців відклали обов’язок кожні 60 днів підтверджувати свій статус, але після офіційного скасування карантину ця норма поновиться.
Пенсіонери зможуть отримати свої гроші відразу після проходження верифікації. Для того, щоб уникнути величезних черг на КПВВ, у Кабміні розроблять спеціальний механізм.
Так, людина повинна буде повідомити банк про день свого візиту заздалегідь, скористувавшись додатком «Дія» та записатися в електронну чергу. Повідомляється, що пенсіонерам будуть допомагати зареєструватися та створять особисті кабінети.
Раніше Finance.ua повідомляв, що Кабінет Міністрів планує в 2021 році індексацію пенсій і доплати для пенсіонерів, старших за 75 років у той час, як пенсії в Україні будуть призначати по-новому.
За матеріалами:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас