Світовий банк оцінив покриття всієї України швидкісним інтернетом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк оцінив покриття всієї України швидкісним інтернетом

Казна та Політика
875
Світовий банк надав рекомендації до Національної стратегії розвитку широкосмугового доступу (ШСД) до Інтернету в Україні на 2020-2025 роки.
Про це йдеться в повідомленні Міністерства цифрової трансформації України в Facebook.
Як повідомляється, бачення Світового банку полягає в тому, що високошвидкісний ШСД повинен бути повсюдним, надійним і фінансово доступним кожному громадянину України. Консультанти рекомендують забезпечити в Україні до 2025 року:
  • покриття 4G для 95% населення;
  • повне покриття 5G уздовж основних автомобільних і залізничних шляхів;
  • підключення до ШСД зі швидкістю 1 Гбіт/с для всіх об’єктів соціальної інфраструктури, які надають послуги населенню;
  • доступність високошвидкісного ШСД (не менше 100 Мбіт/с) для всіх домогосподарств.
За розрахунками Світового банку, на покриття всіх населених пунктів високошвидкісними мережами потрібно $350-450 млн, що включає як засоби приватних компаній, так і держдопомогу, яка має становити близько половини від згаданої суми.
У рекомендаціях Світового банку вказується, що смарт-технології можуть зменшити кількість смертей на автодорогах на 8-10%, скоротити проведений в дорозі час на 15-20%, а також прискорити час реакції бригад швидкої допомоги на 25-30%.
Крім того, згідно з текстом рекомендацій Світового банку, країни з високорозвиненою інфраструктурою зв’язку мали можливість успішніше протидіяти 75% економічних втрат, що сталися через COVID-19.
Світовий банк також зазначає, що при впровадженні стандарту зв’язку 5G роль уряду у визначенні вимог і підтримки безпеки мереж на національному рівні матиме першорядне значення.
Рекомендується визначити і встановити структуру сертифікації 5G, яка повинна включати мінімальні вимоги безпеки, реалізовані в мережах операторів, а також заходи з реалізації процедур сертифікації для різних певних мережевих елементів.
Світовий банк рекомендує до 2023 року забезпечити покриття 90% територій 4G зв’язком, а до 2025 року збільшити покриття до 99%. Також до 2023 року рекомендується забезпечити безперервне покриття 50% основних доріг і залізничних шляхів 5G зв’язком, а до 2025 року збільшити покриття до 90%.
Проникнення покриття ШСД для домогосподарств на швидкості не менше 100Мбт/с до 2023 року має скласти не менше 80%, до 2025 року досягти 100%. Реалізація зазначеної стратегії з урахуванням рекомендацій СБ, на думку банку, буде позитивним кроком в партнерстві України та ЄС.
У Мінцифри підкреслили, що розрахунки Світового банку збігаються з власними розрахунками міністерства, проведеними при підготовці Національної стратегії розвитку ШСД в Україні на 2020-2025 роки.
За матеріалами:
Фондовий світ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас