Як пандемія вплине на концепцію, дизайн та використання офісів (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як пандемія вплине на концепцію, дизайн та використання офісів (інфографіка)

Нерухомість
850
Компанія CBRE нещодавно опитала 126 керівників міжнародних компаній, щоб визначити, як пандемія COVID-19 вплине на робоче місце, а саме дизайн та концепцію офісних приміщень.
Про це йдеться в дослідженні компанії CBRE.
Зміна тренду 70% респондентів зазначили, що деяка частина їх працівників, які працюють повний робочий день, будуть мати можливість працювати дистанційно, а 61% респондентів зазначили, що всі працівники матимуть можливість працювати віддалено, принаймні частково.
Як пандемія вплине на концепцію, дизайн та використання офісів (інфографіка)
Фізичний офіс залишатиметься важливим: 41% вважають, що зменшення важливості офісу буде незначним, і 38% повідомили, що офіс залишиться таким же важливим для працівників, якщо не більше.
Стратегії управління портфелем нерухомості: більше 60% респондентів збираються відновлювати договори оренди і більше половини відклали плани щодо переміщення офісу. Більше 85% респондентів оптимізувало використання орендних площ, і більше 75% відклали чи скасували свої плани щодо розширення офісу.
Довгострокові стратегії: 70% опитаних впевнені у своїй довгострокової стратегії щодо нерухомості, навіть не зважаючи на пандемію; менше, ніж 1 з 10 компаній розглядають можливість переїзду з густонаселених міських зон; 25% респондентів розглядає можливість розміщення своїх офісів в приміських зонах; 73% респондентів очікують, що гнучкий офіс буде відігравати певну роль у подальшій стратегії формування портфеля нерухомості.

Робоче місце більшість респондентів зазначили, що популярність приватного простору зменшується, та все більше орендодавців надають перевагу простору для спільної роботи та колаборації. Це має вирішальне значення для ефективності роботи та задовольняє потреби компаній із гібридним графіком роботи (часткова робота в офісі та віддалено), проте існує деяка невизначеність з урахуванням наслідків для здоров’я під час пандемії.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас