Раді рекомендують обмежити боржникам по оплаті комуналки виїзд за кордон — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Раді рекомендують обмежити боржникам по оплаті комуналки виїзд за кордон

Казна та Політика
1265
Верховній Раді рекомендують обмежити боржникам по оплаті житлово-комунальних послуг виїзд за кордон.
Відповідний законопроєкт №3613 профільний комітет рекомендує прийняти за основу в першому читанні. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.
“Комітет прийняв рішення рекомендувати Верховній Раді прийняти за основу проєкт закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг №3613”, – зазначено в повідомленні.
Що передбачає цей проєкт:
  • обов’язкову реструктуризацію заборгованості населення, якщо вона перевищує суму, визначену урядом за кожним видом ЖК-послуг, станом на 1 жовтня 2020 року;
  • реструктуризацію пропонують терміном до 5 років за умови, що загальна сума платежів (поточних і платежів з погашення реструктуризованої заборгованості) не повинна перевищувати 25% доходів для субсидіантів і 20% – для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги;
  • встановити певні тимчасові обмеження стосовно боржників. За рішенням суду можуть обмежити право виїзду за межі України, управління транспортними засобами, користування зброєю, полювання.

Довідка Finance.ua:

  • Українці значно наростили свої борги за комунальні послуги. У Верховній Раді розробили проєкт закону №3613, у разі схвалення якого громадянам доведеться або погасити свої борги, або скласти договір про реструктуризацію боргів. Інакше на боржника чекає суд.
  • В Україні за борги з комуналки пропонують арештовувати частину зарплати і забирати майно.
  • У літній період частина споживачів не отримали виплати за монетизованою субсидією.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас