Данилишин пропонує відкрити податківцям банківську таємницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилишин пропонує відкрити податківцям банківську таємницю

Казна та Політика
1851
Голова Ради Національного банку Богдан Данилишин пропонує надати податковій службі право доступу до банківських рахунків компаній.
Про це він написав на своїй сторінці у FACEBOOK.
“Нам необхідно комплексно переглянути підходи до визначення банківської таємниці та розширити можливості не лише правоохоронних, але і податкових органів в отриманні доступу до рахунків економічних суб’єктів”, – пише він.
Для чого це необхідно:
  • це сприятиме подальшому зниженню рівня тінізації економіки;
  • стимулюватиме звуження можливостей для бізнесу уникати оподаткування, тим самим забезпечуючи рівні умови конкуренції на ринку;
  • перегляд підходів до розкриття банківської таємниці дозволить Україні приєднатися до понад 100 країн-підписантів угоди про автоматичний обмін фінансовою інформацією за єдиним стандартом ОЕСР.
Він додав, що розкриття інформації щодо фінансових рахунків є “актуальним загальносвітовим трендом, який поступово, але незворотньо, перетворює інститут банківської таємниці в атрибут минулого”.
Він також нагадав, що в січні НБУ змінив порядок розкриття банками інформації, яка містить банківську таємницю, на запит антикорупційних та правоохоронних органів.
За даними Держказначейства, за 8 місяців року податкові надходження до загального фонду держбюджету становили 355,7 млрд грн, перевищивши минулорічний показник на 17,3% або 52,5 млрд грн.
Читайте важливі новини та поради, які стануть в пригоді для вашого гаманця, в телеграм-каналі Finance_ukr 🤫
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас