В Мінекономіки спрогнозували курс долара — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Мінекономіки спрогнозували курс долара

Валюта
1659
До кінця 2020 року долар в Україні коштуватиме близько 28 гривень. Такий самий курс американської валюти передбачається і у 2021 році.
Про це в програмі “Право на владу” заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Ігор Петрашко.
“Ми ж навіть скорегували макропрогноз, тому що ми бачимо ситуацію – 27,8 гривні, здається, на цей рік і на наступний рік також … цифри такі ж”, – сказав він.
Нагадаємо, Національний банк України не очікує суттєвих коливань курсу долара до гривні до кінця року, а в разі нестабільності НБУ втручатиметься в ситуацію на валютному ринку.

Довідка Finance.ua:

  • Наразі причин для раптової девальвації восени 2020 року немає. Гривня може різко обвалитися у разі політичної кризи або чергового локдауну через коронавірус.
  • У серпні 2020 року стабілізація валютних надходжень в Україну сприяла згладженій роботі валютного ринку. Завдяки цьому Національний банк відновив викуп надлишку пропозиції іноземної валюти на міжбанківському ринку.
  • Гривня до кінця вересня 2020 року може ослабнути максимум до 28,2 грн/$1 зважаючи на сезонні чинники, зокрема через повернення ринку до ділової активності та черговий запуск економіки. Таку думку висловили банкіри.
🎬 Дізнавайтеся першими про валютні коливання на YouTube-каналі Finance.ua
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас