Кредитні ставки для бізнесу вже нижче 10%, - НБУ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кредитні ставки для бізнесу вже нижче 10%, - НБУ

Особисті фінанси
441
Голова НБУ Кирило Шевченко під час брифінгу констатував, що в липні та серпні банки кредитували бізнес та населення значно активніше, ніж в першому півріччі.
“Дійсно, в першому півріччі ми бачили скорочення портфелю на 5%. За два місяці портфель зріс приблизно на 3%. Ми бачимо хороший тренд”, – повідомив глава регулятора.
Він звернув увагу, зокрема, на активізацію видачі банками іпотечних кредитів та зниження ставок за цими позиками з майже 20% на початку року до близько 13% у липні (за серпень можуть виявитися ще нижчими).
Кажучи про кредити для бізнесу, глава НБУ вказав, що за останні місяці вони вже скоротилися – до менш ніж 10% (середня ставка за перше півріччя була 11%).
У свою чергу заступник голови Нацбанку Дмитро Сологуб повідомив, що короткострокові кредити для мультинаціональних компаній вже мають ціну на рівні десь 7%. І ці параметри тягнуть вниз середню ставку.
“Щодо ставок для середнього та малого бізнесу і більш довгострокових кредитів, так, вони ще в двозначній площині, але вони були десь в кінці минулого року на рівні біля 20%, а зараз вони вже 14-15%. Я не пригадую, щоб в Україні були колись нижчі ставки. І я також не пригадую, щоб ставки за депозитами в Україні були нижчі від 10%, а зараз, щоб знайти ставку вище 10%, треба ще дуже постаратися”, – заявив Сологуб.
За матеріалами:
Finbalance
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас