У квитанцію за теплоенергію додадуть нові послуги. За що будемо платити — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У квитанцію за теплоенергію додадуть нові послуги. За що будемо платити

Особисті фінанси
33961
У новому опалювальному сезоні в квитанціях за теплоенергію буде не один, а чотири рядки для платежу.
Про це повідомляє Віра Радченко, начальниця Управління розвитку житлово-комунальної інфраструктури КМДА, виданню UBR.ua
«У зв’язку з новим законодавством зараз ще додасться чотири платежі: за саму послугу, за абонентське обслуговування, за обслуговування вузлів обліку і за встановлення приборів. Квитанція буде одна, але планують, якщо зараз не приймуть змін до законодавства, чотири рядки – це чотири різні напрямки», — розказала чиновниця.
За її словами, в опалювальний сезон збільшується кількість скарг, адже «місяць на місяць – різні суми, різні цифри».
Як пояснив Олег Попенко, голова Спілки споживачів комунальних послуг, оновлені платіжки почали надходити містянам ще з 1 травня 2020 року. За ці послуги користувачі платили і раніше, проте їх включали до загальної суми в квитанції.
«Чиновники обіцяли, що з введенням чотирьох рядків загальний платіж за газ і тепло не підвищать, що просто кожен рядок виділили окремо. Але по суті платежі подорожчали», – каже Олег Попенко.
І справді, в системі ГІОЦ з травня з’явилися нові рядки як-от «внески ЦО КПВОК “Київтеплоенерго”» чи «внески ЦПГВ “Київтеплоенерго”», але при цьому тариф на центральне опалення чи гаряче водопостачання не зменшився.
Наразі заборгованість киян перед «Київтеплоенерго», за словами Віри Радченко, складає 600 млн гривень. В цілому після переходу до адаптивного карантину люди почали активніше сплачувати за послуги. Наразі кияни покрили 92%, а подекуди і 115% (за рахунок старих боргів) вартості послуг.
За матеріалами:
Хмарочос
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас