З початку карантину статус безробітного отримали 444 тисячі українців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З початку карантину статус безробітного отримали 444 тисячі українців

Казна та Політика
210
З початку дії карантину (з 12 березня по 31 серпня) статус безробітного отримали 444,4 тисячі українців. Загалом станом на 31 серпня кількість безробітних становила 477,7 тисячі громадян – це на 73 % більше, ніж станом на цю ж дату минулого року.
Про це повідомляє пресслужба Держслужби зайнятості.
“Початок нового періоду ділової активності відзначається стабілізацією показників на ринку праці України. Водночас безробіття залишається гострою проблемою у світлі карантину, хоча робота з працевлаштування не припиняється”, – ідеться в повідомленні.
Статистика служби зайнятості:
  • допомогу по безробіттю отримували 400 тис. осіб:
  • усього з початку року працевлаштовано понад 409 тис. громадян,зокрема за період карантину (з 12 березня по 28 серпня) – 260 тисяч;
Найбільше українців знайшли нове робоче місце:
  • у сільському господарстві – 45% від усіх працевлаштованих;
  • переробна промисловість – 14%;
  • сфера торгівлі – 13%.
“Останнім часом зростання кількості зареєстрованих безробітних зупинилося. Так, у квітні статус безробітного отримали 149 тис. осіб, у травні їх кількість становила 97 тис. осіб, у червні – 75 тис. осіб, у липні – 68 тисяч”, – зазначають у відомстві.
Продовжується виплата допомоги по частковому безробіттю на період карантину для суб’єктів малого або середнього підприємництва та фізичних осіб-підприємців, які є застрахованими особами. Виплати дозволили зберегти робочі місця для 367 тис. громадян, з них 179,9 тис. – ФОПи.

Довідка Finance.ua:

  • Кабінет Міністрів пропонує розширити програму допомоги безробітним на період інших карантинів.
  • Українці можуть звернутися за допомогою з безробіття до центрів зайнятості, які відновили особистий прийом громадян (крім “червоних” зон епідемічної небезпеки). З собою потрібно мати низку документів.
  • На початок серпня на обліку в столичній службі зайнятості перебували 25,3 тис. безробітних. 22,2 тисячі з них отримували допомогу по безробіттю.
До речі, якщо вас цікавить швидка позика до зарплати, за допомогою порталу Finance.ua можна підібрати для себе оптимальні умови.

Хочу отримати гроші онлайн

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас