Кабмін дав старт електронному підпису у "Дії": як це працюватиме (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін дав старт електронному підпису у "Дії": як це працюватиме (інфографіка)

Особисті фінанси
1592
Міністерство цифрової трансформації розпочинає роботу над впровадженням кваліфікованого електронного підпису “Смарт-Дія” у мобільний застосунок “Дія”. Постанову, що дала старт реалізації експериментального проекту, ухвалив Кабінет Міністрів України на засіданні 2 вересня.
Про це повідомляє пресслужба Кабміну.
Чим це корисно:
  • експеримент передбачає можливість віддаленої ідентифікації громадян за допомогою мобільного застосунку “Дія” для отримання кваліфікованого електронного підпису “Смарт-Дія”;
  • це означає, що користувачі “Дії” зможуть отримувати кваліфікований електронний підпис безкоштовно та повністю онлайн.
Зазначається, що кваліфікований сертифікат електронного підпису в “Дії” буде короткостроковим і діятиме близько 5 хвилин.
Кабмін дав старт електронному підпису у "Дії": як це працюватиме (інфографіка)
“Смарт-Дія — електронний підпис, що діятиме протягом короткого періоду та гарантуватиме найвищий рівень довіри й безпеки. Смарт-Дія дозволятиме підписувати документи, отримувати адміністративні, фінансові та комерційні послуги просто зі смартфону”, — зазначив Віце-прем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.
У Мінцифри спрогнозували, що кількість потенційних користувачів кваліфікованого електронного підпису Смарт-Дія становить близько 8 000 000 українців.

Довідка Finance.ua:

  • Кваліфікований електронний підпис (КЕП) — те, що раніше називали ЕЦП (Електронний цифровий підпис), можна отримати абсолютно безкоштовно. Це доступно онлайн і офлайн.
  • Підписати документ електронним підписом можна на порталі “Дія” всього за 3 хвилини: треба завантажити файл підпису та файл для підписання, підтвердити підписання і завантажити файл з підписом.
  • Електронні документи мають юридичну силу, але багато підприємців сумніваються, чи починати ними користуватись. Тому у Мінцифри дали поради, як використовувати е-документи.

Що таке додаток Дія та як ним користуватися 📱

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас