НБУ спростив валютний нагляд за операціями експортерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НБУ спростив валютний нагляд за операціями експортерів

Казна та Політика
506
Національний банк України спростив валютний нагляд для експортних операцій українських компаній. Спрощення стосується операцій, здійснюються з використанням акредитивної форми розрахунків.
Про це повідомляє прес-служба НБУ.
Як зазначається в повідомленні, відтепер контроль за дотриманням граничних строків розрахунків за такими операціями може припинятися з моменту отримання підприємством коштів від банку в межах акредитиву.
“Спрощення знизить адміністративне навантаження на банки і бізнес. Також воно сприятиме поширенню використання інструментів торговельного фінансування. Перерахування за акредитивом може здійснюватися раніше фактичних розрахунків за зовнішньоекономічним контрактом, що робить цей інструмент корисним для експортерів”, – йдеться в повідомленні НБУ.
Крім цього, НБУ розширив можливості проведення страховими (перестраховими) брокерами валютних операцій у страховій діяльності. Зокрема, їм надана можливість у визначених випадках проводити валютні операції за договорами страхування зі страховиками-нерезидентами.
Акредитив – це спосіб розрахунків, за яким згідно домовленостей банк-емітент (банк, який випускає акредитив за наказом свого клієнта) безвідклично зобов’язується виконати акредитив/провести сплату за акредитивом у випадку належного подання документів, які відповідають умовам акредитиву.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас